Testa lyckan i baccarat

Ibland kommer det dagar då man är sugen på något spännande men kanske inte riktigt är sugen på något allt för krävande. Även fast poker är kul så ställer det samtidigt en hel del krav på dig som spelare, och inte minst en hel del skicklighet. Då passar det kanske med något där slumpen får bestämma?

Vad är baccarat?

Baccarat är ett kortspel som till skillnad från många andra är väldigt baserat på tur istället för ren skicklighet. Baccarat är med andra ord ett hasardspel, vilket är en typ av spel där slumpen är det som avgör. Med det sagt är det alltså ett spel där även nybörjaren kan ta hem vinsten!

Hur spelar man?

Då man spelar baccarat så använder man sig av lite fler kortlekar än vad många kanske är vana vid. I ett spel så kan det användas mellan 6-8 kortlekar. Varje hand blir tilldelad två eller tre kort och ska ha en totalsumma så nära 9 som möjligt. Din uppgift är då att satsa på om “banker eller “player” kommit närmast 9, eller om det blir oavgjort. Gissar du rätt på “banker” eller “player” så får du tillbaka dubbla din insats, gissar du däremot rätt på oavgjort så kan du få upp till 9 gånger insatsen!

Kortens värde ser också lite annorlunda ut jämfört med andra spel. Här är klädda kort värda 0, ess är lika med 1 och resten av korten är värda sin siffra. Eftersom att man lätt kan överstiga 9 med två eller tre kort så finns det en regel som ska motverka detta. Blir summan av en hand tvåsiffrig så plockar man bort den första siffran och behåller värdet från den andra. Det kan till exempel se ut såhär: 9+9 = 18, då plockas 1 bort och 8 blir alltså siffran som spelas med.