Intresset för böcker

Alla har vi olika intressen och just ditt intresse kanske är böcker. Att läsa är nyttigt för oss redan från det att vi är barn. Det kan vara bra att läsa med barnen från att de är små och när de väl kan börja läsa själv så kan ni läsa tillsammans. Vårt språk utvecklas och vi får uppleva saker som vi kanske inte kan i vårt dagliga liv. Vi kan lära oss genom att läsa böcker. Vi får underhållning genom att läsa böcker. Det är mycket som en bok kan ge oss. 

Försök hitta böcker som ligger inom ditt intresseområde så kan de bli enklare att börja läsa. Det vill säga om du inte läst så mycket tidigare så kanske en bok om det som dy tycker är intressant kan förenkla för dig. Du kan naturligtvis hitta det du söker på nätet idag. En källa till mycket och så även böcker. Om det är skönlitteratur, drama eller poesi och lyrik så finns det böcker för dig online. Du kanske studerar till vardags och då är studentlitteraturen något som får dig att lära dig saker och ting inom det du studerar.

Du kan hitta kurslitteratur och studentlitteratur på nätet också. Kolla igenom den lista du fått och vilka böcker som ingår i den kurs eller utbildning du går. Om de inte finns att låna på biblioteken så kanske du är tvungen att köpa dessa. Vissa kanske inte ens finns på utvalda försäljningsställen då får man leta bland begagnade böcker. De kanske finns någon tidigare student som du kan köpa böckerna av.