Herrmode 2020

Precis som alla stora livsstilstrender idag går även herrmodetrenderna i riktning långsiktighet och hållbarhet. Vi investerar gärna i kvalitet, naturliga och återbrukade material samt stilren design som håller över tid. En annan tendens är att handla delar av sin garderob i second hand- och vintagebutiker. Här kan du hitta unika plagg som bär på sin egen historia. Dessutom bidrar du till en mer cirkulär konsumtion.

Inspiration från modeveckorna

De globala modeveckorna är alltid en spännande källa till inspiration för hur vi klär oss under den kommande säsongen. Även här var det tydligt att klassiska och användbara plagg stod högt i kurs. Till exempel syntes jeans, skinnjackor i MC-modell samt byxor och andra plagg och accessoarer med praktiska och snygga fickor. Du kan hitta ett bra utbud här av herrkläder som hjälper dig att uppdatera garderoben inför vintern.

Kostymens återkomst

En av höstens tydliga modetrender för män är att vi kommer att vilja ha på oss kostym igen. Efter en lång konstig vår och sommar med isolering och hemarbete längtar många efter en mer formell och elegant utstyrsel. Kritstrecksrandiga tyger är populärt liksom satäng och dubbelknäppta kavajer. En variant på skjortan är att den är tydligt överdimensionerad och bärs i en mer avspänd och lite grungig stil.