Se över din cykel

Inför kommande träningar och eventuella cykellopp så gäller det att du cykel är i topptrim. Du ska inte behöva skylla på cykeln om det inte går som du vill. Se över din cykel regelbundet och kanske speciellt om du ska tävla. Att skapa rutiner för kontroll av att cykeln är i det skick att klara av stora lopp är viktigt.

Ha reservdelar hemma

Det finns en fördel att ha däck och slang i reserv hemma som tas med på tävlingarna. Du kan beställa dessa på nätet. Om det behövs innerslang så beställ hem även detta. Det är viktigt att ha de reservdelar som behövs till din cykel hemma. Nu kan ju däck och slangar vara det som är det allra viktigaste för att din cykel ska fungera som den ska. Men det kan vara lika viktigt att ha bromsdetaljer, kedjor och annat som kan behövas bytas ut om de skulle krångla eller gå sönder. Se till att regelbundet gå igenom din cykel så den är i topptrim då den ska användas. Antingen i något lopp eller när du ska ut och träna.

Cykelns behov av översyn

En cykel som regelbundet används kommer att vara i behov av översyn regelbundet så inget händer när du är ute efter vägarna. Även om du inte är tävlingscyklist så behöver din cykel gås igenom på våren för bästa resultat. Det gäller att rengöra sin cykel och kontrollera så att allt är som det ska med din cykel innan du ger dig ut. Pumpa upp däcken och kontrollera så att allt är åtdraget som behöver vara åtdraget. Smörj upp kedja, på med hjälmen och ge dig ut på vårens första cykeltur. Det är viktigt att allt fungerar som det ska på cykeln så du inte blir stående efter vägen med en punktering eller annat som kan krångla.