Drömmer du om att spela ishockey? Grattis! Då är det en god idé att ta kontakt med ett lag som du kan träna med. Du kan enkelt söka fram ett lag nära dig på svenskalag.se. Träna gärna skridskoåkning i din lokala ishall några gånger först, så du känner dig säker på isen. På Hockeyakademin kan du enkelt följa nyheterna inom ishockey, hitta utbildningsmaterial och läsa information om svensk hockey.
Vad du bör tänka på
Ishockey kräver en del utrustning och det kan bli dyrt om du köper allt nytt. Du kan hitta det som behövs online, men det är väldigt viktigt att skydden passar perfekt. Det går även bra att köpa begagnad utrustning. Tänk på att skydden måste ställas in ordentligt vid användning och tvättas regelbundet. Och skridskoskenan ska hållas vass för att du ska känna rätt säkerhet på isen.
Vilken utrustning behövs?
Utrustningen består av vissa delar som är obligatoriska, och vissa delar som är rekommenderade om du väljer att fortsätta spela. All utrustning ska vara CE-märkt. Till den obligatoriska utrustningen hör: hjälm med galler, halsskydd, armbågsledsskydd, knäledsskyddande benskydd, skridskor, handskar, klubba och suspensoar (för män). Utöver det behövs även ett underställ och ett par strumpor. Väljer du sedan att fortsätta spela så bör du komplettera med axelledsskydd, ishockeybyxor och handledsskydd.
Fokusera på tekniken
Tekniken är en av de viktigaste aspekterna du bör fokusera på tidigt. Och det gäller inte bara din teknik med klubban och pucken, utan även din åkteknik. Det är värt att lägga ned extra tid att fokusera på detta. Och när vintern är förbi och ishallarna inte längre är möjlig att använda kan du se till att skaffa dig ett par inlines. Tekniken kommer vara tillräckligt lik att du kan hålla färdigheterna fräscha och även lära dig ett och annat. Klubba och puck är ju mycket enklare att träna året runt och kräver egentligen inte något speciellt för att öva även mitt under sommarmånaderna.