För dig som ska starta ett aktiebolag

Går du i tankarna att starta ett aktiebolag men vet inte var du ska börja? Ett aktiebolag är ett företag där delägarna, det vill säga aktieägarna, inte har eget ansvar för företagets ekonomi, eftersom att aktiebolaget är en juridisk person. Du som startar ett aktiebolag kallas för stiftare och behöver ha ett aktiekapital.

Fördelar med aktiebolag

De goda skälen till att starta aktiebolag är flera. Det blir lätt att skilja företagets ekonomi från den egna, och det blir enklare att anställa. Det finns även skattemässiga fördelar, då utdelning som plockas ut beskattas lägre än lön. Aktiebolag betalar skatt på den vinst företaget haft under året. Hos Bolagsverket finner du information kring hur du går tillväga för att starta aktiebolag. Anmälan av aktiebolag gör du sedan hos Verksamt.

Få hjälp snabbt, enkelt och prisvärt

För att starta ett aktiebolag behöver du först anmäla det till Bolagsverket och sedan ansöka om F-skatt. Att starta ett aktiebolag kan vara tidskrävande. Vill du förenkla vardagen och få hjälp med processen, och istället lägga din tid och energi på annat så kan du titta efter bolag som erbjuder kvalitativa bolagstjänster till några av marknadens bästa priser.