Inte ovanligt med håravfall för män

Tyvärr blir de flesta män drabbade av att håret blir tunnare uppe på hjässan. Det går inte allt helt häva håravfallet, men det går att bromsa och mildra det. Det finns vissa vitaminkurer och annat man kan genomgå men det finns även en metod som mekaniskt stimulerar hårbotten. Det handlar om en huva som har ett antal taggar på insidan. Huvans taggar stimulerar hårbotten och bromsar upp håravfallet, läs mer här om den metoden.

Ärftliga orsaker

Ärftlighet är den viktigaste orsaken till manligt håravfall. Har du en pappa som har tappat mycket hår eller kanske generationen innan din morfar eller farfar, då riskerar du också att tappa håret. För många känns det tråkigt att tappa håret då en yvig hårman kan tydas som manlighet, troligen är det tvärtom. Många män som blir drabbade av tidigt håravfall har höga halter av testosteron.

Manliga förebilder

Det finns flera exempel på skådespelare som har fått sitt hår uttunnat rejält. Både Frank Sinatra och Sean Connery var ute för det tidigt i livet. Då Sean Connery slutade som Bond och visade upp sin kala Flint så var det många som upplevde honom som mer manlig och mer fylld av testosteron.