Hälsofrämjande bastubad – bygg egen bastu

Att basta är bra både för kropp och själ. Du tar dig tid att koppla av vilket gör att du blir lugnare och sover bättre. Hälsofördelarna med bastu är många och bland annat stärker bastubad ditt immunförsvar, ökar din uthållighet och gör att din kropp återhämtar sig snabbare efter träning. Att bada bastu är också underbart skönt för dina muskler och leder. Din kropp ”mjuknar” i värmen vilket är bra för både stela axlar och rygg.

Basta hemma

Kanske tycker du så mycket om att basta att det är dags att bygga en alldeles egen bastu hemma? Då kan du njuta av ett avslappnande bastubad när du vill och behöver inte ge dig iväg till gymmet eller simhallen. Det finns massor av olika typer av bastur med olika typer av bastuaggregat som du kan bygga själv. Modeller som passar allt från små till stora inomhusbastur.

Men varför inte välja en vedeldad bastu? Det är verkligen en speciell känsla att basta på det klassiska sättet. Att titta på när stenarna blir varma, njuta av den sprakande värmen och den härliga doften av ved. Så se till att satsa på en egen bastu och upplev att det är extra skönt med vedeldade aggregat. Det ger en helt annan värme än vad elektriska bastuaggregat ger.